Nu när jag börjar närma mig mina sista dagar vill jag en gång för alla göra klart för alla inblandade vem som ska få vad efter min bortgång. 
 
Ellen ska få min gamla cykel. 
Jag vet att Ellen samlar på allsköns velocipeder och det känns därför lämpligt att hon ska ärva den. 
Sen behöver jag inte nämna det absurda i att begravas med en cykel, för däruppe i Guds rike cyklar man ju bara ner i diket hela tiden. 
 
Albin ska få min gamla kortlek. 
Är det någon i familjen som kan hantera en kortlek är det Albin. Jag har sett honom göra fantastiska trick med kort där dom flyger genom luften och far mellan fingrarna under full kontroll. 
Dessutom, skulle jag få med mig kortleken i graven kan jag ändå inte använda den, för däruppe hos Gud Fader får man inte dra en spader - ens på skoj. 
 
Ann-Katrin ska få min gamla potta. 
Nä, jag vet, Kattis är pottränad och går på toa som en vanlig vuxen, men eftersom hon är intresserad av porslinsmålning tänkte jag att hon kanske kan måla något fint på den. 
Som ni kanske har hört så behövs inte pottor däruppe hos Maria, där får man pinka i det fria. 
 
Johannes ska få min gamla skjorta. 
Som ägare av en second hand-butik tänkte jag att han säkert kan få en slant för den. Han får väl köpa en glass för pengarna. 
För att vara snäll har jag redan gjort den i ordning så gott jag kunnat. Så den är tvättad, ren och struken och räcker ner till knäna gör den också, om nån är intresserad. 
 
Resten gör ni hur ni vill med, så viktigt är det inte. 
 
Vid sina sinnens fulla bruk 
Roland Karlsson 
2008/01/14